donderdag 23 januari 2014

Van Buffel tot Schaap

Lieve bloglezers,

Om de hitte even te ontsnappen en te bekomen van onze eerste dagen in de school in Noordeind zijn we vorig weekend naar zee getrokken. Na een tocht van 4 uur door de bergen van de Swartsberg en een aantal andere steden zoals Oudshoorn en George zijn we samen met Marijke in het kleine dorpje Buffelsbaai terecht gekomen. Met zijn prachtige stranden, lagunes en ideale vakantiehuisjes bleek dit een uniek en gezellig dorpje te zijn. De eerste dag bij aankomst zijn we al meteen het strand gaan verkennen en hebben we onze eerste zonsondergang, samen met een biertje, aan zee gezien. De dag erna hebben we een gezellig marktje bezocht in Sedgefield, op enkele minuten rijden van ons dopje. Dit marktje behoort blijkbaar tot één van de beste ter wereld. Alles wat je daar vindt, is handgemaakt en voor een lage prijs te koop. Ook kan je er lokale lekkernijen proeven en kopen.

In de namiddag zijn we met zen allen naar het strand gegaan om daar te genieten van de zon en te spelen in de zee met zijn grote golven. Om het weekend mooi af te sluiten hebben we in het donker op het strand een kampvuur gemaakt en marshmallows gegeten. Bij het slapen gaan werd al meteen duidelijk dat we allemaal verbrand waren op verschillende plaatsen. Een beetje pijn lijden dus en goed smeren!




Maandag besloten we, na een meer actievere schooldag, om wat meer in contact te komen met de lokale bevolking. Via de directrice van de Private School in Prince Albert wisten we dat er elke maandag lessen  ballroomdancing gegeven worden. Niet meteen onze ‘cup of tea’ maar uiteindelijk nog wel zeer amusant. Af en toe eens dansen met andere jongens en meisjes van onze leeftijd (die verrassend goed konden dansen) hielp ons een aantal basisstappen onder de knie te krijgen van onder andere de Tango, Salsa, Foxtrot en Jive.

Gisteren avond zijn we met de hele groep en een man genaamd JP naar Schaapjeseinde getrokken. Deze plaats ligt verder buiten Prince Albert op een droge en zeer open vlakte waar, jawel, schapen lopen. De naam is afkomstig doordat er zich naast het gebied een slachthuis bevindt. Dus… het einde van… het schaapje… ha ha… schaapje …. einde (DOOD) …heb je hem? Samen met bier en chips speelden we petanque en aanschouwden we een prachtige zonsondergang.



Ons mooie leven hier mag zo nog wel een tijdje blijven duren zodat we kunnen genieten van de natuur en cultuur die Zuid-Afrika ons te bieden heeft.

Lieve knuffels en kussen aan al onze bloglezers!

P.S.: Hieronder nog een foto van ons ‘huisje’ waar we momenteel wonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten