maandag 27 januari 2014

Lazy weekend

Hallo almal,

Gisteren is Marijke terug naar Kaapstad vertrokken. D.w.z. dat we vanaf nu (bijna) volledig op ons eigen aangewezen zijn. Door de vele lieve mensen die er hier in Prince Albert wonen zullen we ons zeker niet eenzaam voelen.

Vrijdag zijn we een keertje echt Zuid-Afrikaans gaan eten (waarvoor super hard bedankt Marijke!!). En jawel, het heeft ons allen zeer goed gesmaakt! We kregen een hoenderpastijtje, Lamslapje en bobotie op ons bord.
  

                                     
Desondanks bovenstaand hoofdmaaltijd voor ons allen meer dan genoeg was, hebben we ons toch nog laten verleiden door een typisch dessertje van hier: Een warm citroen/puddingtaartje en een soort mokka/kaneel-achtig taartje waarvan we de exacte namen niet kennen. 
Toen we door wilden gaan, hield Teuns, de fantastische kok, ons nog tegen voor een leuke fotoshoot met verschillende hoeden die ze van hun verschillende reizen hadden meegebracht (Teuns werkte vroeger als steward bij South-African airlines). 


Na ons gezellig etentje zijn we het plaatselijke uitgaansleven gaan verkennen. We moeten wel toegeven dat het er minder actief aan toe ging, dan dat we gewoon zijn in BelgiĆ«. Toch hebben we die avond veel nieuwe (jonge) mensen leren kennen. Toch nog een geslaagde avond dus! 

Zaterdagochtend zijn we vroeg opgestaan om het plaatselijke marktje te bezoeken. We kochten er verse groenten en fruit en verwende er onszelf met een super heerlijke pannenkoek als ontbijt. 

Na het vele schoolwerk zijn, konden we 's avonds ontspannen in 'The Showroom' met de film 'Thirty dark zero'. Voor de film en een drankje betaalden we 30 rand (of ongeveer 2 euro). Hoewel ons hartje dikwijls snel tekeer ging, kijken we al uit naar de volgende filmvoorstelling. 

Ook onze bachelorproef zat mee in onze koffer naar Zuid-Afrika en vraagt af en toe ook om aandacht. Zondag hebben we dan maar beslist om hier eens een dag fatsoenlijk aan door te werken. 

Vandaag zijn we een nieuwe schoolweek begonnen. Maandagochtend is het in de school altijd een gezamenlijk bezinningsmoment van de eerste tot en met de derde graad. Er wordt dan vooral gezongen en gebeden. Steeds opnieuw beleven we hier een kippenvel-moment wanneer alle kinderen samen het volkslied zingen.

Stilletjes aan beginnen we ook in de school onze draai te vinden. Voorlopig helpen we de leerkrachten nog vooral waar er extra hulp nodig is, maar we hopen tegen het einde van de week een eerste eigen lesje te mogen geven. Voor Jente en Chelsea is dat moment al heel dichtbij, want zij geven donderdag een eerste muziekles. Spannend! 

Baie veel soen uit Prince Albert.. xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten