vrijdag 17 januari 2014

Starting a new year of school, but still living the good life !!!

Lieve, lieve bloglezers,

Woensdag is het schooljaar opnieuw begonnen in Prince Albert. Dat betekende ook dat voor ons de vakantie er op zat.
Maandag hadden we het schoolhoofd al een eerste keer ontmoet. Dinsdag hebben we dan voor het eerst onze mentoren leren kennen. Na een korte introductie werden we meegenomen naar onze toekomstige klasjes. Het klasje van Jente en Chelsea was nog helemaal leeg. Dit kwam doordat hun leerkracht dit schooljaar van klas moest verhuizen. De klas van Bart en Lien was wel leuk aangekleed met allerlei foto’s en posters. Jente en Chelsea konden de eerste dag nog niet veel helpen, maar Bart en Lien werden meteen aan het werk gezet. Zij mochten de naamkaartjes voor de leerlingen knippen. Al snel werd het voor hen duidelijk dat het ontzettend grote klassen zouden zijn.
Ondertussen had Marijke contact opgenomen met de plaatselijke privéschool. Toen we terug in ons huisje waren, werden we daar mee naartoe genomen. De directrice van de school gaf ons een rondleiding in de school en stelde ons voor aan de verschillende leerkrachten en leerlingen. Het was voor ons meteen duidelijk dat deze school een hogere standaard heeft. De ouders moeten voor deze school wel betalen. Op het einde van ons bezoek beslisten we dan ook om in maart enkele weken les te gaan geven in de privéschool zodat we het grote verschil ook zelf kunnen ervaren.
Op woensdag begon dan het ‘echte’ werk. De kinderen kwamen aan in school en gingen na het belsignaal met zijn allen naar de grote zaal achter de school. Daar werd een gezamenlijk openingsmoment gehouden. Naast een heleboel preken waarin men het de hele tijd over God had, werd er ook met alle leerlingen het volkslied gezongen. Dat was voor ons allen een echt kippenvelmoment.
Nadien gingen alle leerlingen terug naar de klas toe. Jente en Chelsea hebben uiteindelijk 39 leerlingen in de klas. Bart en Lien hadden eerst 42 leerlingen in de klas, maar kregen tijdens de voormiddag steeds  nieuwe leerlingen bij. Op het einde van de dag hadden zij uiteindelijk 47 leerlingen.
De eerste dag verliep anders dan dat we verwacht hadden omdat vooral de praktische zaken geregeld werden. Jente en Chelsea hadden wel een grappig voorvalletje in hun klasje. Een jongetje vroeg aan Chelsea om naar het toilet te mogen gaan, maar omdat zij niet verstonden wat hij zei (hij sprak het uit als poupou of zo iets), had Chelsea hem niet verstaan. Kort daarna werd duidelijk dat hij vroeg om naar het toilet te mogen gaan, maar ondertussen had hij al kakka in zijn broek gedaan. Wanneer de leerkracht de leerling rook, maakte zij hierover een opmerking en werd hij naar huis gestuurd.  
Op donderdag begonnen we vol nieuwe moed aan een tweede schooldag. We hoopten allen dat er vandaag wat meer activiteiten in de klas zouden zijn, maar bij Bart en Lien was dat niet het geval. De leerlingen hebben op de hele dag amper één activiteit gedaan (dit omdat de klas er erg traag overdoet om op te starten). Chelsea en Jente konden wel meer doen en kregen meteen verbeterwerk. De leerlingen waren dan ook laaiend enthousiast toen ze een smiley in hun werkboek kregen. Het motiveerde hen om de volgende oefeningen extra goed te maken.
Terug thuis volgde er goed nieuws: Marijke heeft voor ons een auto geregeld en vrijdagmiddag rijden we na school richting de zee in Buffelbaai. Het is hier veel te warm (42°C) en kunnen echt wat afkoeling gebruiken.
Het volgende blogberichtje zal dus waarschijnlijk na het weekend verschijnen aangezien we in Buffelbaai voornamelijk gaan genieten van zon, zee, strand én natuurlijk overheerlijke cocktails.


Lieve groetjes van ons allen! xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten